01.07.2021.

              16.11. devāmies uz Stalbi, lai aizvadītu spēles pret spēcīgo Babītes komandu un tabulā otrās vietas īpašnieci Rēzekni. Diena solījās būt spraiga, jo pagājušajā sezonā abas šīs komandas izdevās uzvarēt ar vienu vārtu pārsvaru. Un bija skaidrs, ka šīs abas komandas alkst pēc revanša. Tādēļ gatavojāmies spēlēm ļoti nopietni.

               Dienu sākām ar spēli pret Babīte SK, pretinieki bija ieradušies ar četrām spēlētāju maiņām, kas jau liecināja, ka tiks izmantoti visi spēki cīņā pret mums. Par gatavību šai spēlei liecināja rezultāts spēles 9. minūtē, kad atradāmies jau 4:0 vadībā un pretinieki pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, lai atgūtos no šoka. Ciešā aizsardzība mūsu izpildījumā neļāva nevienam no Babītes līderiem tikt pie brīviem metieniem, kas lika nervozēt pretinieku spēlētājiem un bieži pārkāpt spēles noteikumus. Otrajā periodā turpinājām iesākto, ar labu aizsardzību un labi veidotiem uzbrukumiem – panākam 7:1. Spēles trešajā periodā ļoti liels pretinieku spiediens uz mūsu vārtiem, uz kuriem atbildējām ar pretuzbrukumiem. Gala rezultātā pārliecinoša 7:3 uzvara.

               Dienas otrajā spēlē stājās pretī ļoti labu florbolu demonstrējošā Rēzeknes komanda, ar kuru spēlēts līdz šim bija tikai vienreiz un ļoti smagā spēlē noturēta uzvara 6:5. Zinājām, ka Rēzekne alkst uzvarēt un pret pārējām komandām šajā sezonā Rēzekne bija spēlējusi nedaudz labāk par mums. Sākām spēli labi, neļaujot pretiniekiem tikt pie labām metienu pozīcijām un paši gūstot vienus vārtus pirmajā periodā. Otrais periods aizritēja ar Ozolnieku jauniešu pārsvaru, guvām divus vārtus, bet ļoti daudz izniekojām labas vārtu gūšanas iespējas, kuras tālākajā spēles gaitā maksāja dārgi. Trešo periodu sākām ar 3:0 vadību un pirmās minūtes aizritēja pie pretinieku vārtiem un likās spēle aizritēs mierīgi. Bet tad ļoti paviršas divas kļūdas divu minūšu laikā un zaudēti divi vārti. Tajā brīdī pie rezultāta 3:2 bija skaidrs, ka pats grūtākais sāksies tagad, jo pretinieki bija uz tāda emociju viļņa, ka viņi vairs nebija apturami. Un pienāca arī tas brīdis, kad rezultāts tika izlīdzināts, pēc aizsargu savstarpējas nesaprašanās, pilnīgi brīvs atradās pretinieks vārtu priekša un raidīja bumbiņu vārtos. Spēlēs pamatlaiks tā arī noslēdzās 3:3. Lai noskaidrotu uzvarēju katrai komandai bija 5 pēcspēles izgājieni viens pret vienu pret vārtsargu. Ļoti prasmīgi darbojās Ozolnieku komandas vārtsargs Rihards Tambergs, kurš tikai vienreiz kapitulēja šajos izgājienos un paši spējām gūt divus vārtus, kas ļāva mums svinēt emocijām bagātu spēli. Jāpiemin, ka FK Jenotiem šī bija 20. uzvara pēc kārtas Latvijas čempionātā divu sezonu laikā.

Treneris Edgars Janovičs