01.07.2021.

Ozolnieku Sporta skolas florbolistu  U12 grupa 24. maija agrā rītā devās uz Tallinu, kur piedalījās starptautiskā florbola turnīrā, ar mērķi, lai sāktu gatavoties nākamajai sezonai. Komanda startēja pie 1 – 2 gadus vecākiem puišiem, lai iekrātu pieredzi un puiši redzētu un izjustu augstāka līmeņa florbolu.

          Dienas pirmā spēle jau uzreiz pēc garā ceļa pulksten 12.00 pret Somijas klubu Pirkat/blue. Plašā arēnā, kur atrodas 6 lielie florbola laukumi vienuviet, lielās  atbalstītāju masas puišiem galīgi sajauca prātu, un nespējām rādīt sniegumu, kādu bija ierasts redzēt puišu izpildījumā. Spēles gaita liecināja, ka ar gadu vecākiem somiem spēlējam kā līdzīgs ar līdzīgu, bet dažas muļķīgas kļūdas noveda pie sāpīga zaudējuma. Spēlē, kurā pārsvarā bijām uzbrukumā, neizmantojām savas iespējas,lai uzvarētu.

          Dienas otrajā spēlē mūs gaidīja vēl viens Somijas klubs – Happee. Spēles sākums izvērtās baiss – ļoti ātri spēlējošie somi jau pirmajās sekundēs realizēja pirmo metienu, un tika gaidīta ļoti smaga spēle. Uzbruka tikai somi, nācās aizstāvēties, ko godam izturējām un pratām atbildēt ar vārtiem, izlīdzinot spēles gaitu. Kad likās, spēle,iespējams, līdzsvarosies, somi ļoti ātri atbildēja uz zaudētajiem vārtiem, un pēc 30 sekundēm jau atkal nonācām iedzinējos. Reti, bet sanāca arī mums izveidot uzbrukumus, un pēc 10 minūtēm panākam līdzsvaru 2:2. Uz ko somi atkal spēj mazāk kā minūtes laikā atbildēt ar vārtiem, un atkal esam iedzinējos 2:3. Tik grūti nāca gūtie vārti, bet tika viegli atdevām uzreiz atpakaļ jau otro reizi pēc kārtas. 8 minūtes līdz spēles beigām guvām vārtus, izlīdzinot spēli trešo reizi, un ar lielu piesardzību spēlējām, lai atkal ātri vārtus nezaudētu. Somi izskatījās manāmi izbrīnīti par mūsu pretestību un pēdējās 5 minūtes bija mūsu. Uzbrukums pēc uzbrukuma, visi notikumi risinājās pie somu vārtiem. Spēles pēdējā minūtē 2 reizes nepratām trāpīt no tuva attāluma tukšā vārtu stūrī, kas būtu mums devis fantastisku uzvaru, bet šoreiz paliekam ar neizšķirtu pret spēcīgo Somijas klubu Happee.

          Otrajā dienā mūs gaidīja mūsu grupas līderi – Igaunijas klubs Jogeva,kurš bija sagrāvis abus mūsu iepriekšējos pretiniekus. Lai tiktu ārā no grupas,mums bija nepieciešams vismaz neizšķirts. Ieraugot augumā raženos un 2 gadus vecākos pretiniekus, puiši ar lielām acīm skatās un brīnās, vai šī patiešām ir komanda pret kuru jādodas cīņā. Izturējām pirmās 15 minūtes, kur cīnījāmies vareni un rezultāts bija tikai 1:2 pretinieku labā, un ik pa laikam apdraudējām pretinieku vārtus. Bet spēles otrā puslaika pašā sākumā 2 minūšu laikā zaudēti 3 vārti saplosīja visas cerības cīņā par neizšķirtu, piedzīvojot zaudējumu visās pēlē. Jāpiemin, ka šī Igaunijas komanda ieguva 2. vietu visā turnīrā.

          Trešajā dienā bija jāaizvada spēle par 17. vietu pret Somijas klubu Nokian KrP, kur uzbrukumu demonstrējošā spēlē cīnījāmies līdzvērtīgi, un tikai ar rezultātu 5:6 piedzīvots sāpīgs zaudējums, spēles gaitā atrodoties vadībā 3:1.

          Milzīga pieredze, lieliskas emocijas, lai nākamajā gadā, startējot savā vecuma grupā, cīnītos par medaļām.

 

Treneris,

Edgars Janovičs